Tady je moje tajemství. Je jednoduché. Správně vidíme jedině srdcem: to nejdůležitější je očím neviditelné. (Malý princ).

Dýňový salát

8. ledna 2017 v 13:53 | ep |  Jídlo, recepty
Jde udělat i výborný dýňový salát. Je to trochu podle mé fantazie.
Co potřebujeme
Dýni
Zelený salát (jakýkoliv, rukola, polníček, ledový…)
Česnek
Tvrdý sýr
Pár oliv (není nutné, ale dodají pikantní chuť)
Olivový olej
Jablečný ocet
Příprava
Dýni zbavíme slupky a semínek, nakrájíme na kosty a dáme na pečící papír do vyhřáte trouby na 250 až 3000 C. Polijeme olivovým olejem, osolíme a posypeme nakrájeným česnekem (3 stroužky). Pečeme 20-25 min. Mezitím si umyjeme zelený salát a nakrouháme tvrdý sýr a nakrájíme pár oliv.
Po upečení dýně ji dáme do mísy a nasypeme tvrdý sýr, který se nám rozpustí, přidáme zelený salát, olivy a můžeme dochutit jablečným octem. Promícháme a můžeme podávat.
Dobrou chuť.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama