Tady je moje tajemství. Je jednoduché. Správně vidíme jedině srdcem: to nejdůležitější je očím neviditelné. (Malý princ).

Pečeme zrní

22. ledna 2017 v 16:29 | ep |  Jídlo, recepty
Zrník
Název jsem si vymyslela, ale nápad pochází od bylináře Travky. Vaří moc zdravě, připravuje např. špagety z tykve a do všeho dává bylinky.
Zrna a semena jsou zdravá, životodárná a asi si občas nějaká upražíme. Travka, ale z nich připravil něco extra.
Co pořebujeme
Můžeme použít jakákoliv zrna, semínka
Dýňová, slunečnicová, lněná semínka
sezam, chia
olivový olej
víno, pivo nebo voda
2 lžičky kukuřičné mouky
sůl
pepř
směs zelených bylinek (kopr, petržel, máta)
pálivá mletá paprika
Postup
Semínka nasypeme do misky, přidáme trochu oleje, 2 lžičky kukuřičné mouky (já jsem dala 1 lžičku bílé mouky a 1 lžičku kukuřičného škrobu), zalijeme trochou vína (nebo piva nebo vody), přidáme sůl, pepř, směs zelených bylinek a na závěr pálivou papriku. Hmotu přendáme do formy na pečící papír a pečeme při 1800C 50 min. v troubě. Čím tenčí vrstva hmoty, tím rychleji se upeče. Podáváme s okurkovým salátem se zakysanou smetanou.
Dobrou chuť.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Nejlepší české vtipy Nejlepší české vtipy | E-mail | Web | 25. ledna 2017 v 20:05 | Reagovat

Nový web a apka pro české nejlepší vtipy! Databáze 20.000 vtipů s denní aktualizací a možností instalace mobilní aplikace. Každý den dva, tři nové vtipy na mobil.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama