Tady je moje tajemství. Je jednoduché. Správně vidíme jedině srdcem: to nejdůležitější je očím neviditelné. (Malý princ).

Pasulj, aneb fazole

31. října 2017 v 15:30 | ep |  Jídlo, recepty
Pasulj je srbské národní jídlo, dělají ho na hodně způsobů. Já mám nejraději pasulj prebranac. Je to dobré a na přípravu jednoduché. Potřebujeme jen fazole, cibuli a pokud chceme na zlepšení chuti slaninu, uzené nebo uzená žebra.
Příprava: fazole (nejlépe bíle, ale hodí se všechny) přes noc namočíme. Druhý den je uvaříme do poloměka (přidáme bobkový list) a samozřejmě první vodu vylejeme a fazole důkladně opereme. Nakrájíme si cibuli a to hodně, doporučuje se ji až dvakrát více než fazolí. Cibuli opražíme se slaninou na oleji, přidáme červenou sladkou mletou papriku a trošku pálivé nebo jednu feferonku, sůl, pepř.
Do pekáčku dáme promíchané fazole s cibulí a slaninou a necháme trochu vody, aby se nám v troubě nepřipekly a peču to dost dlouho 1,5 až 2 hodiny a přidám i pár zrnek pepře.

Podává se s chlebem a kyselou okurkou, fajnšmekři mohou přidat i kajmak (aromatický sýr).
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama